Een heerlijke herfst-soep. Vol en romig en verwarmend. En heel gezond! Als ontbijt, een kop als tussendoortje, als lichte avondmaaltijd. Altijd goed!

Ingrediënten:
1 kleine pompoen
halve knolselderij
1 venkel
3 uien
6 teentjes knoflook
2 winterpenen
kokosmelk (lekkere dikke zonder teveel toevoegingen! Bij de toko ’t beste: in blik of in pakje)
1 of 2 thl kerrie (kinderen vinden vaak teveel niet zo lekker)
verse gember
1 velletje kombu
bouillon(blokjes)
1 el ghee. kokos- of rijsteolie
Zout naar smaak

Bereiding:
Zet een grote pan met zo’n 2,5 liter water op of verwarm de al eerder gemaakte schenkelbouillon. Als je geen bouillon hebt dan doe je de in blokken gesneden knolselderij, venkel, velletje kombu, 2 teentjes knoflook, 2 uien en wortels in. Twintig minuten zachtjes laten koken. Als je wel al een bouillon hebt hoef je alleen maar te verwarmen.

Snij de pompoen door de helft en haal de pitten er uit met een lepel. Snij met een dunschiller de schil er af (hoeft niet per sé, wel even wassen dan) en snij de pompoen in kleine blokjes.

Snij de laatste ui klein samen met 2 knoflook. Olie of ghee in de pan en laat de ui en de knoflook daar in fruiten. Doe daar de kerrie bij en de kleingesneden verse gember (1 theelepel of 1 eetlepel, afhankelijk van hoe lekker je ’t vindt). Even roeren en vervolgens de blokjes pompoen erbij. 5 minuten laten fruiten, niet te hoog vuur.

Uit de andere pan de groenten eruit zeven met een spatel. Als je ’t lekker vindt kun je ze er ook in laten zitten en mee-pureren met de pompoen. Dan wordt de soep extra dik. Met mijn kinderen gaat dat niet dus haal ik de venkel, wortels, ui en knolselderij eruit. Het is een goed idee om de kombu wel te laten zitten en mee te pureren. Hij is wat zoutig van smaak dus erg lekker in de soep en heel voedend voor onze nieren en schildklier.

Doe de pompoen bij de bouillon met de rest van de knoflook erbij. 10 minuten laten koken. Met een staafmixer maak ik er een dikke soep van. Op smaak brengen met evt nog wat bouillonpoeder, peper, zout en de kokosmelk. Heel kort opwarmen en klaar is uw heerlijke soep met zachte Indiase tinten.