Voedingsadvies
Mijn aanpak bestaat uit 3 fases:
1. intake
2. behandeling
3. evaluatie
1. De intake
In de intake wordt gezamenlijk bepaald waar aan gewerkt wordt. Hierbij wordt rekening gehouden met je gezondheid, je klachten, de fase in je leven, wat je hebt meegemaakt en wat je al weet van voeding. Van daaruit wordt gekeken naar de individuele behoefte en wordt een doel gesteld waar je heen wilt. Daar staat een bepaalde tijd voor en een bepaalde frequentie van bezoek. Voor de één is dat een maand en voor een ander kan dat een jaar zijn. De frequentie kan verschillen van een wekelijkse sessie tot 1x per maand, of een regelmatig telefonische contact.
2. De behandeling
Wat ik belangrijk vind in een behandelingstraject is dat de stapjes zoveel mogelijk apart genomen worden. Zodat je zelf goed voelt wat elke stap met je doet en je hierin dus wijzer over jezelf wordt. De bedoeling is uiteindelijk dat ik niet meer nodig ben.
Voedingsadvies zorgt ervoor dat de gezondheid langzaam maar zeker de goede kant op gaat. Supplementenadvies zorgt ervoor dat hierin ondersteund wordt en een aantal processen wat sneller kunnen gaan, zodat je je wat sneller beter voelt.
Voor iemand die op zichzelf woont is het aanpassen van de eetgewoonte iets anders dan een moeder die voor haar gezin kookt of een persoon die voor werk veel buiten de deur eet. Hier wordt natuurlijk bij stilgestaan.
Instrumenten die bij het persoonlijke advies gebruikt kunnen worden zijn het bloedgroepdieet, een intolerantietest of allergie-test (op basis van een bloedbeeld) en/of de ayurvedische typeringen.act.
Darmtherapie
Een darmbehandeling is een zelfstandig traject hierbinnen. Bepaalde klachten kunnen
wijzen op een disbalans in de darmflora. Er wordt dan aan de hand van een ontlastingsonderzoek gekeken naar de bacteriën in die in je darm leven en hoe de onderlinge balans is. Ook hoe je lichaam daarop reageert wordt meegenomen. Aan de uitslag van het ontlastingsonderzoek wordt een behandeltraject opgesteld om de interne balans van darmflora weer de goede kant op te laten bewegen. Er is dan een tussentijds evaluatiegesprek nodig om te kijken of dat ook gebeurt. Aan het eind van het traject blijft dan een gezond eetpatroon en nog wat extra basissupplementen over om met vernieuwde energie je leven voort te zetten.
3. De evaluatie
Hier wordt gekeken of het nieuwe eetpatroon ook het gewenste resultaat heeft, namelijk of je je ook gezonder en fitter voelt. Je lichaam komt steeds meer in balans (en valt af of komt aan als dat daarbij hoort), kwaaltjes nemen af of verdwijnen (opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn na het eten, allergie, hoge bloeddruk, huiduitslag, hoofdpijn, etc), en focus en concentratie nemen toe.
Je hebt de tools zelf in handen om een volgende keer dat er een disbalans ontstaat de juiste acties te nemen.
4. Kosten
Een consult kost 80,- per uur exclusief BTW, dat is 96,80 euro inclusief BTW. Daarvoor krijg je een heel nauwgezet beeld van hoe jouw persoonlijke voeding in elkaar zit. Ook je vertering kan in kaart worden gebracht.
Problemen waar Vera bij adviseert zijn oa:
- Spastische darm
- Bij ontstekingen in de darm (ziekte van Crohn/Colitis ulcerosa)
- Futloosheid en chronische vermoeidheid
- Ondersteuning bij kanker
- Overgewicht
- Gluten intolerantie en -overgevoeligheid
- Lactose intolerantie en -overgevoeligheid
- Voeding en supplementen voor, tijdens en na zwangerschap en lactatie
- Concentratiestoornissen
- Eetproblemen bij kinderen: te veel of te weinig
- Voeding tijdens de overgang
- Overgewicht bij kinderen
- Vermoeidheid
- Hulp bij overschakeling naar vegetarisch eten
- Hulp bij het omzetten van advies naar dagelijkse voeding
Voeding als medicijn bij verlichten van klachten als:
- Verteringsklachten
- Stress
- Burn-out
- Slokdarmproblemen
- Reuma
- Osteoporose
- Maagzuur problematiek
- Hoog cholesterol
- Diabetes
- Artrose/artritis
- Astma
- Hoge bloeddruk
- Hart- en vaatziekten
- Obstipatie
- Overgangsproblemen
- PMS
- Spastische darm
- Vergrote prostaat
- Voedselallergie