Voor 5 personen

Benodigdheden:
2 eieren
1 reep pure chocola (puurheid naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
Ongeveer een halve kop lauw warm water

Bereidingswijze:
Breek de chocolade en smelt deze au-bain-marie (= een klein pannetje drijvend in een grote pan met niet-kokend water van zo’n 60 gr C). Ondertussen splits je de eieren. Doe het eiwit in een grote kom. De eidooiers kunnen in een kopje.
Mix het eiwit tot het stijf en wit is, mix de vanillesuiker erbij.

Als de chocola gesmolten is doe je in een lage stand met de mixer de eierdooiers door de chocolade. Dat mengsel wordt dik en dat verdun je met het lauwwarme water tot het zacht maar net niet vloeibaar is. Daarna meng je voorzichtig de chocolademassa door de stijfgeklopte eiwitten. Als het goed vermengd is verdeel je de chocoladebavarois in kleine dessert-schaaltjes en zet je ze ongeveer 1,5 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!