Over Vera

Opleiding en achtergrond
Vera van Randwijck is orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige. Haar orthomoleculaire studie heeft ze bij Ortho Linea afgerond. Daarvoor heeft ze Voeding aan de Universiteit van Wageningen gestudeerd waar ze een wetenschappelijke biochemische basis heeft gelegd. Na haar studie heeft ze kinderen gekregen en een school opgericht in Democratisch onderwijs in Soest. Daarvoor heeft ze de Pabo gehaald bij Helicon in Zeist. Ze heeft ook een opleiding gevolgd bij de orthomoleculair arts Anne Kruyswijk waarin ze gestudeerd heeft op het bloedgroepdieet en op de oude wijsheid van de Ayurveda uit India. Haar ervaring en haar opleidingen vormen samen de basis voor diepgaand persoonlijk voedingsadvies: constitutioneel eten, voeding als basis voor je gezondheid en supplementen om je te ondersteunen in tijden waar veel van je gevraagd wordt.

In mei 2016 heeft ze haar opleiding tot darmtherpeut afgerond bij Ortho Linea. Daarmee heeft ze leren helpen bij problemen als prikkelbare darm syndroom (PDS), obstipatie, (chronische) diarree, verteringsproblemen en ontstekingen van de darm. Een ontlastingsonderzoek behoort dan tot de mogelijkheden.

Voeding als basis voor de gezondheid
Elke dag eten we. Met deze voeding bouwen we van jongs af aan ons lichaam op. Is de voeding goed voor ons lichaam, dan is het lichaam gezond. Is de voeding niet goed, krijgen we op den duur klachten en worden we ziek.Voeding is zo de basis van onze gezondheid. Alles wat we eten heeft een effect.

Met constitutioneel eten werk je aan een basis van voedingsmiddelen die jij elke dag kunt eten en die jouw gezondheid ten goede komt.

Door gerichte toepassing van vitaminen en mineralen kun je bepaalde klachten verlichten. Door de verarmde voeding krijgen we minder vitaminen en mineralen binnen en dat kan chronische klachten veroorzaken. Door die stoffen in te nemen verdwijnen de klacthen.

Voeding en supplementen werken als medicijn. Als we eten wat ons lichaam nodig heeft dan zorgt het zelfhelend vermogen van ons lichaam ervoor dat de plekken die gevoelig zijn en/of waar veel afvalstoffen liggen opgeslagen opgeruimd worden. Vera gaat daarbij op zoek naar de lange termijn oplossing. De voeding die je op de lange termijn gezond houdt. Supplemenenten werken daarin ondersteunend.

Er is daarnaast een dunne lijn tussen hoe je je voelt en je gezondheid. Zit je niet lekker in je vel dan reageert je lichaam daarop. Zo kun je jezelf ziek maken met een verkeerd leefpatroon of gedachtenpatroon. In haar consulten heeft Vera hier aandacht voor zodat je samen kijkt naar mogelijkheden om stressfactoren op te ruimen.

Wie is Vera?
Vera is vooral een warme persoonlijkheid. Een luisterend en meelevend oor geven behoort tot haar natuur. Met respect voor de keuzes die iemand maakt in haar/zijn leven kijkt ze mee naar het voedingspatroon en de klachten en vult vanuit haar expertise aan wat verbeterd kan worden. Kleine veranderingen in de voeding kunnen op de lange termijn grote gevolgen hebben.

Vera kent die veranderingen en helpt je op weg naar praktische aanpassingen in je dagelijkse leven. Soms is 1 sessie genoeg, soms zijn meer sessies nodig om de veranderingen tot stand te brengen. Groot voordeel van Vera is dat ze veel ervaring heeft opgedaan met gezond koken, binnen haar gezin maar ook voor grotere groepen. Koken en bakken zijn inspiratie en hobby voor haar en ze deelt graag haar expertise hierin.

Ze is dus een vrouw met veel kennis, een realistische kijk én praktijkgerichte ervaring.