Bieten-bataat-kokos-(oven)schotel
Een heerlijk gerecht met veel verschillende groenten voor in de oven. Dit kan je met schelvis maken maar is voor de smaak niet noodzakelijk. Om je vingers bij af te likken en heel gezond ook nog!

voor 6 personen

Ingrediënten:
600 gram schelvis (voor de liefhebbers, is niet noodzakelijk)
1 grote rode biet
1 grote zoete bataat (hoe groter de honger, hoe groter de bataat) of ½ pompoen
500 gr aardperen
1 courgette
1 aubergine of pastinaak
½ bloemkool
500 gr snijboontjes
1-2 el kokosvet
5 teentjes knoflook
2 el gemalen koriander
vers gemalen zwarte peper
cayennepeper – hoe meer hoe heter
2 el citroengraspoeder of 2 takjes vers
1 pakje sojaroom
½ pakje santen of kokosroom
geraspte kokos
een hand cashewnoten
zout naar smaak

Bereiding:
Schil de rode biet en snijdt ‘m in blokjes. Schil de aardperen en snijd die in grote stukken. De bloemkool in kleine roosjes breken. Doe een grote braadpan op het vuur en laat de kokosboter daarin smelten. Doe de knoflook, koriander, peper, cayennepeper, citroengras (de verse citroengras in grote stukken snijden, is alleen voor de smaak, je kunt ’t niet eten dus dan moet ’t er weer uitgehaald worden) en wat zout erbij en laat even sudderen. De hierboven bereidde groenten erbij doen.
Vervolgens de snijboontjes wassen, in kleine reepjes snijden en erbij doen. Pompoen schillen (kan met een dunschiller), zaden eruit halen en de helft in blokjes van 1×1 cm snijden en erbij doen (de andere helft kun je gebruiken om een licht soepje te maken). Telkens doorroeren. 10 minuten laten garen.
Aubergine en courgette in blokjes snijden en er 5 minuten bij doen. Proeven en zo gewenst kruiden en/of zout erbij doen.
Sojaroom en kokosroom met wat water erbij doen, geraspte kokos er overheen met de nootjes en klaar!

Met de schelvis:
Doe voordat je de room erbij doet de schelvis in een ovenschotel en drapeer daar de groenten overheen. Dan de sojaroom met kokosroom erbij doen. Dit 20 min in de oven en klaar.