Deze heerlijke en gezonde zomerse salade is licht en luchtig en gemakkelijk te verteren. Boordevol vitaminen, mineralen en allerlei antioxidanten. Als je de verschillende kruiden weet te waarderen is ’t een verrassing voor de tong.

Geniet ervan!!

Ingrediƫnten

Grote hand (jonge) bladspinazie

1 peer

Handje walnoten of zonnebloempitten

Halve komkommer

Flinke hand kiemgroenten (zie eventueel ‘Kiemgroenten maken‘)

2 eetlepels (of meer) mais

2 tomaten

Optioneel: wat blauwe kaas of geitenkaas of feta, verbrokkeld

Dressing: olijfolie, balsamico azijn en wat peper

Bereiding

Scheur de bladspinazie klein en leg op het bord of in een (salade)kom

Snijd de peer in kleine stukjes

Verbrokkel de walnoten

Snijd de komkommer en tomaten in kleine stukjes

Voeg alles samen en verdeel de kiemgroenten over je salade

Vroeg eventueel de kaas toe

Maak de dressing in een kommetje of direct op je bord

Eet smakelijk!

Tip:

Je kunt er veldsla of rucola doorheen snijden, basilicum bij doen of peterselie, tijm, majoraan uit eigen tuin erbij… er zijn vele mogelijkheden!