Zoetigheid

Havermoutkoekjes met appel en wortel


Ideaal voor tijdens sport en activiteiten. Je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken en dan invriezen zodat je altijd een voorraad hebt mocht je dat nodig hebben. Deze koekjes zijn zo samengesteld dat ze een optimale energie leveren voor tijdens duursport. Zowel de snelle als de langzame suikers zitten er in. Daarbij is het een vochtig koekje omdat je tijdens sporten niet heel veel speeksel produceert en je het zo gemakkelijker kunt eten.

Ingrediënten:
200 gr havermout
1 appel
4 wortels
1 hand blauwe rozijnen

Read more: Havermoutkoekjes met appel en wortel

Chocola zelf maken

Deze chocola heb ik gemaakt met kokosbloesemsuiker. Die heeft een meer geleidelijke opname van z'n suiker in het bloed en zorgt dus niet voor een grote glucose piek. De suikerkorrels zitten onopgelost in de chocola en zorgen ervoor dat je pas later in je mond de zoete smaak te proeven krijgt. Dat geeft een hele aparte sensatie. Geniet er zelf een keer van!
Kokosbloesemsuiker is duur en niet op veel plaatsen te koop. Een andere mogelijkheid is oerzoet of oersuiker. Deze heeft wel de werking van een snelle suiker maar is een stuk minder geraffineerd dan rietsuiker. En veel smaakvoller. Te koop in elke natuurvoedingswinkel. Wat ik vaak doe is de helft oerzoet en de helft kokosbloesemsuiker. Maar aan jou om te kijken wat je het lekkerst vindt!

Read more: Chocola zelf maken

Glutenvrije kastanje-truffelcake

Dit is een heerlijk zoet gerecht gemaakt van tamme kastanjes. Je kunt je zelf verzamelde kastanjes ervoor gebruiken. Dan heb je zo’n 500 gram met schil nodig die je daarna moet gaan pellen. Is even een werkje maar samen met iemand is dat heel gezellig. Je kookt deze kastanjes zo’n 10 minuten en kunt ze dan gemakkelijk pureren. Onderstaande hoeveelheden zijn voldoende voor een cakeblik van 22-24 cm.

Read more: Glutenvrije kastanje-truffelcake