Maaltijden

Vegetarische garnalen met wortels

Deze vegetarische garnalen zijn erg goed te gebruiken in gerechten van garnalen. De vegetarische slager maakt ze maar waarschijnlijk ook andere aanbieders.

  

4 personen

Ingrediënten:
800 gr vegetarische garnalen.
3 teentjes knoflook.
1 kleine ui.
2 theelepels geraspte vers gember.
½  theelepel gemalen kurkuma.
3 tl milde kerriepoeder.
8 kardemomzaden.
1 theelepel komijnzaad.
2 eetlepels plantaardige (kokos- of rijst)olie.
3 grote wortelen.

Read more: Vegetarische garnalen met wortels

Lasagne van aubergine en tomatensaus

Een heerlijke smeuïge lasagne met weinig koolhydraten. Lekker met een rucola- avodaco of witlof salade. Je kunt ook een laagje gegrilde courgette eraan toevoegen.
2-4 personen

Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 witte uien
2 aubergines
2 blikken gepelde tomaten
1 tl gedroogde tijm
1 mespunt chilipoeder (of sambal als je dat wel hebt)
1 bosje verse basilicum
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 bollen buffelmozzarella (3 als je ’t erg lekker vindt)
Zout, peper naar smaak
Olijfolie of kokosolie
Brood (stokbrood, chiabatta, Turks brood, volkorenbrood of roggebrood)

Read more: Lasagne van aubergine en tomatensaus